Der King

Dit schilderij is het portret van mijn broer waarin ik zijn veelzijdig karakter heb weergegeven en de dynamiek en levendigheid waarmee hij in het leven staat. Door middel van een gecombineerde techniek heb ik op een expressieve en directe manier mijn persoonlijke beleving kunnen uitdrukken.

100 x 70 cm, gouache, oliepastel en vetkrijt op papier, nr. 221190
Status: Verkocht

Traurige Fisch

Symbolisch gezien staat de vis voor mij voor vrijheid en levendigheid. In deze getekende afbeelding zit de vis gevangen. Met al zijn kleuren lijkt hij even niet te kunnen ontsnappen en wacht zijn kans af om weer weg te kunnen schieten in de kleurrijke onderwaterwereld. Een momentopname van een gevoel weergegeven in een symbool was de basis voor deze tekening.

21x15 cm, oliepastel en vetkrijt op papier, nr. 221294
Status: Te koop

Bevrijding

De veilige en beschermende vorm van de puntige ovaal, die vaker in mijn werk te zien is, heeft een opening gekregen waardoor de binnenvorm kan ontsnappen naar een lichter deel van de tekening.

21x15 cm, oliepastel en vetkrijt op papier, nr. 300195
Status: Te koop

Fisch

Het vis symbool staat voor mij voor vrijheid en levendigheid maar ook voor  optimale bewegingsvrijheid. In dit schilderij is de vis in zijn beweging even tot stilstand gebracht. Op expressieve wijze is de geabstraheerde vis met al zijn kleuren en trillingen vastgelegd.

100 x 70 cm, gouache en oliepastel op papier, nr. 220695
Status: Te koop

Griekse Vissersboot

De inspiratiebron voor dit kleine schilderij was een bootje in de haven van Pythagorion in Samos. Door de felle zon waren de bonte kleuren van de eenvoudige vissersboot bijzonder fel en kleurrijk in het water. Een lust voor het oog en een blikvanger om te schilderen.

24 x 18 cm, gouache, oliepastel en vetkrijt op papier, nr. 100998
Status: Verkocht

Carnaval

Tijdens de Carnavals optocht op de Wijckerbrug in Maastricht, viel mijn oog op een kleurrijk hoofddeksel van een vrolijke Carnavalist. De fel gekleurde veren en stroken stof waren hoog gedrapeerd op zijn hoed. De aanleiding is niet meer te herkennen in het schilderij maar wel nog de diversiteit aan kleuren en de beweging. Voor mij is Carnaval altijd een gewild onderwerp geweest voor schetsen, schilderijen en linosneden.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 1703005
Status: Te koop

Vuur en vlam

Geel was de basis voor dit schilderij maar om het kracht bij te zetten heb ik er nog groen aan toegevoegd. Er is geen speciale voorstelling aan vooraf gegaan maat ik heb er met buitengewoon veel energie aan gewerkt. Hoewel er geen voorstelling aan vooraf is gegaan roept deze abstractie veel associaties op bij kijkers.

120 x 40 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 0103011
Status: Verkocht

Levensboom

De wortels diep in de vruchtbare grond. De stevige maar licht doorlatende stam, die de wortels en de takken met bladeren kan dragen, met takken die contact maken met de lucht die reiken tot in de hemel. De vogel is de ambassadeur voor de buitenwereld die zorgt dat de boom gevoed wordt door zijn omgeving. Het formaat van dit schilderij was van tevoren niet vastgelegd maar is al werkende ontstaan door steeds papier toe te voegen tijdens het werken.

124 x 114 cm, gouache en acryl op papier, nr. 090901
Status: Te koop

Wilde rozen uit Italië

Ik trof op het kerkplein in Orturano te Italië een bijzondere rozenstruik aan met wilde rozen Het was een zonnige dag en ik had een prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap met z’n typische kleuren. Maar mijn aandacht werd getrokken door een wilde rozenstruik op zomaar een plekje in de zon”. Wilde rozen hebben iets. Ze zijn prachtig van kleur en structuur. Ze laten spontaan hun eigenheid zien door te groeien en te bloeien op de plek waar de zaadjes toevallig terecht zijn gekomen.

40 X 50 cm, acryl op doek, nr. 120504
Status: Verkocht

Onderweg

Dit kleurrijke en expressieve schilderij laat de beweging en actie zien van mensen die onderweg. Ze lopen kriskras door elkaar maar met een individuele doel. Als toeschouwer kijk je naar een spanend tafereel alsof er een optocht voorbijtrekt voor je raam. De donkere kleuren zorgen voor de samenhang en de diepte. Hoewel het schilderij duidt op een concrete voorstelling is het zonder titel ook een abstract samenspel van kleuren.

Formaat: 70 x 60 cm, acryl op doek, nr. 190504
Status: Verkocht

Schaal Zuid Afrika

45 x 45 cm, acryl op hout, nr. 150804
Status: Verkocht

Landschap "Der Hahne"

In Engelberg te Zwitserland waakt de berg “Der Hahne” over het gebied. In de vroege lente is het daar bijzonder goed vertoeven zeker wanneer je te voet de omgeving in je op kan nemen. Met rugzak beladen heb ik afstanden afgelegd zonder iemand tegen te komen en ben ik één geworden met de natuur. In dit schilderij is nog wel de berg te herkennen maar het kleurgebruik is volstrekt onwerkelijk en appelleert alleen nog maar aan mijn beleving van dat moment.

Formaat: 70 X 60 cm, acryl op doek, nr. 160904
Status: Verkocht

Landschap in vierluik

Aan de hand van schetsen die ik tijdens een lange wandeling heb gemaakt in de omgeving van Engelberg in Zwitserland heb ik dit schilderij gemaakt. De indrukken en emoties die ik heb opgedaan tijdens de wandeling heb ik omgezet in kleur opgeslagen die ik later op het doek heb gebracht. Dit is het tweede schilderij in een serie van 4 berglandschappen.

120 X 70 cm, acryl op doek, nr. 220904
Status: Te koop

Sneeuwvelden

Aan de hand van schetsen en foto's van de omgeving van Engelberg te Zwitserland is dit schilderij tot stand gekomen. Tijdens een lange wandeling heb ik indrukken en emoties opgeslagen die ik later op het doek heb gebracht. Dit is het derde doek in een serie van 4 berglandschappen. In dit schilderij zijn de sneeuwvelden dominant afgewisseld met een surrealistisch kleurgebruik van schaduw- en zonvelden in dit berggebied.

Formaat: 120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 311004
Status: Te koop

Body

Na een serie schilderijen van landschappen is een vormentaal ontstaan die ik ook terug herken in lichamen en lichaamsdelen. Het zijn grillige vormen die over elkaar heen glijden en hun schaduw gooien op een onderliggende laag van een andere kleur. In het eindresultaat kun je de opbouw van kleurlagen goed zien. Deze techniek maakt dit schilderij zo  spannend en spontaan met veel dieptes door de verschillende kleurlagen.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 251104
Status: Verkocht

Wolkenlandschap

Een wolkenlandschap laat je wegdromen en is bijna onmogelijk om vast te leggen op doek omdat het altijd in beweging is en voortdurend van vorm verandert. Het hele kleurenspectrum is terug te vinden op het doek. Het schilderij kan op vier manieren worden opgehangen net zoals je zelf wil en laat steeds weer andere dingen zien. Kleur, impressie en expressie wisselen elkaar af en laten je wegdromen.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 130105
Status: Te koop

Landschap in rood

Aan de hand van schetsen en foto's uit de omgeving van Engelberg in Zwitserland is dit schilderij tot stand gekomen. Vroeg in de lente in de late middagzon is het daar bijzonder mooi vertoeven zeker wanneer je te voet de omgeving in je op kan nemen. Dit is het vierde doek in een serie van 4 berglandschappen. In dit schilderij overheerst de kleur rood en dat maakt het schilderij surrealistisch. Het kleurgebruik is volstrekt onwerkelijk en appelleert alleen nog maar aan mijn beleving van dat moment.

160 x 100 cm, acryl op doek, nr. 030305
Status: Te koop

Opening

In dit schilderij kruipen de vormen over elkaar heen en zoeken zich een weg naar buiten. Kleuren en contrasten zijn met acrylverf tegen elkaar uitgespeeld. Het is een abstractie waarin het kleurenspel uit het gehele kleurenspectrum aanwezig is. Een enkele vorm is uitgangpunt geweest en heeft alle andere vormen opgeroepen om het eindresultaat te vormen.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 070405
Status: Verkocht

Vlucht over water

Vlucht over water bevat vormen die herkenbaar zijn als lucht, bergen, bomen en velden die worden doorkruist door een rivier. Je mag er als kijker in zien wat je zelf wilt. Sterke emotie heeft dit schilderij tot stand gebracht. De vormentaal laat ook hier weer alle laagjes zien waaruit het schilderij is opgebouwd. Soms zijn de randjes van een onderliggende kleur bewust bewaard gebleven.

Formaat: 160 x 100 cm, Techniek: acryl op doek, nr. 300405
Status: Te koop

Tulp

In mijn tuin in Hulsberg stond een prachtig rode tulp. De Tulp was "overrijp" en stond langzaam te wiegen in de zon. De stamper van de tulp was goed zichtbaar en zo dominant aanwezig in het beeld dat de rode blaadjes bijzaak leken. Ik heb van bovenaf foto’s en schetsen gemaakt van de tulp en dit materiaal als basis gebruik voor dit schilderij. Sommigen onderdelen van het schilderij zijn bedekt met een dunne laag waterige acryl verf en lijken doordoor transparant. Andere lagen verf zijn opgebouwd uit 10 tot 15 lagen acrylverf en geven diepte en contrast in het schilderij. De tulp is bewust geschilderd als vierluik van vier 3d doeken en dit geeft een verrassend effect. Het is nummer 1 van een reeks van 3 bloemenschilderijen.

100 x 100 cm, acryl op doek, nr. 091005
Status: Te koop

Alchemie

5 oude keramische vazen in terra kleuren trokken mijn aandacht. Niet alleen door de bijzondere vorm maar vooral door de verweerde buitenkant werden de vazen met elkaar verbonden. Dit maakte het een spannend onderwerp om te schilderen. Ik heb de onderlinge verbondenheid, de spanning in de vorm van de vazen en de grilligheid van hun huid omgezet in kleur door laag op laag de kleuren op te bouwen. Op sommigen plaatsen zijn 17 kleurlagen op elkaar aangebracht.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 161005
Status: Verkocht

De Val

Een stevige duif vloog tegen het raam van mijn atelier. Het was een enorme knal en de afdrukken van de vogel waren goed zichtbaar tegen het glas toen ze weer verder vloog. De omgeving, de kracht, de afdrukken van de vleugels en de kop heb ik uitgedrukt in primaire kleuren aangevuld met groenaccenten.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 171105
Status: Verkocht

Viooltje in blauw

Tijdens een van mijn wandelingen in Hulsberg trof ik onderweg een groep prachtige blauwe viooltjes aan in een perkje. Viooltjes lijken gezichtjes te hebben en blaadjes van fluweel. Ik heb er een uitgekozen waarvan ik schetsen en foto's heb gemaakt. Thuis in mijn atelier heb ik deze uitgewerkt en als abstractie overgebracht op een vierluik van 4 doeken van 60 X 60 cm. Ik heb gekozen voor een zwarte achtergrond en hierdoor komt de blauwe verf volledig tot z’n recht. Het is nummer 2 van een reeks van 3 bloemenschilderijen.

120 x 120 cm, acryl op doek, nr. 081205
Status: Te koop

Viooltje in rood

Tijdens een wandeling in Mechelen stond in een bloemenperk van een hotel een grote groep gemengde viooltjes. Ze keken me aan toen ik er snelle schetsen van maakte Thuis in mijn atelier heb ik de schetsen uitgewerkt en als abstractie overgebracht op een vierluik van 4 doeken van 50 X 50 cm. Ik heb gekozen voor een oranje rode achtergrond waardoor de afbeelding helemaal opgenomen wordt. Het is nummer 3 van een reeks van 3 bloemenschilderijen.

100 X 100 cm, acryl op doek, nr. 260106
Status: Te koop

Impressies in roze

In dit schilderij kruipen de fel geleurde rode en roze vormen langs en over elkaar heen en zoeken naar een weg om bij elkaar te komen. De kleuren en contrasten van dit emotioneel vormenspel heeft geen concrete voorstelling. Dit schilderij heeft de ruimte nodig. De twee tegenover elkaar liggende vormen zijn het uitgangpunt geweest en hebben alle andere vormen opgeroepen om zo het eindresultaat te vormen.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 090206
Status: te koop

Kleurenstudie

Deze kleurenstudie bestaat uit 80 vlakjes van 10x10 cm. Het doek kan zowel horizontaal als verticaal worden bekekenen en heeft geen bovenkant of onderkant. Iedere richting heeft weer een andere uitstraling. Het gehele kleurenspectrum is terug te vinden in het kleurgebruik. Er zijn zowel felle als gedempte kleuren gebruikt, lichte en donkere kleuren. De grijze vlakken brengen rust en zorgen voor het evenwicht in het geheel. De kleurvlakken zijn in kleurlagen opgebouwd en ook hier zijn soms nog lijnen van de onderliggende kleuren te zien. Sommigen vlakken zijn scherp aangezet en zuiver van kleur, anderen lopen in elkaar over. Dit schilderij is levendig en eigenlijk nooit af.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 060406
Status: Verkocht

Schaal Mexico

45 x 45 cm, acryl op hout, nr. 060406
Status: Te koop

Sculpturen

Blauwe Sculpturen in een rood geel landschap. Dit vormenspel is opgebouwd uit vele dunne kleurlagen op elkaar. Soms onderscheiden zich de lagen nog door een restje van de onderliggende kleur, waardoor nog een streepje paars of groen zichtbaar is. Aan dit schilderij is geen concrete voorstelling vooraf gegaan.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 200406
Status: privé collectie

Studie Glas in Lood 1

Deze reeks schilderijen heb ik gemaakt tijdens mijn bezoek aan de Kathedraal Norte Dame in Chartres. Het kleurrijke glas in lood van deze kathedraal was mijn inspiratie bron voor deze serie van 4 kleine schilderijen van waterverf op papier. De kleuren van het glas in lood zijn magisch en door het zonlicht iedere seconde anders van kleurintensiteit. Het is onmogelijk deze kleurimpressies te evenaren je kunt je er alleen maar aan overgeven en kijken wat er later van op papier komt ...

40 x 30 cm, gouache op papier, nr. 230506
Status: Te koop

Studie Glas in Lood 3

... Glas in lood heeft een betoverende werking op de mens. Dit wisten ze natuurlijk al in de Middeleeuwen maar dat is vandaag de dag nog steeds aan de orde. Chartres staat bekend om het bijzondere blauwe glas "Blue de Chartres". De kleuren van het glas zijn betoverend mooi en niet te vangen op een foto of op het doek. Er hebben heel wat kunstenaars geprobeerd om de kleuren van het glas te bevrijden van het lood o.a. Km en Joong.

40 x 30 cm, gouache op papier, nr. 240506
Status: Te koop

Studie Glas in Lood 2

... Ik heb urenlang met een verrekijker enkele ramen in mij opgenomen. Hierna ben ik aan de slag gegaan met een glascompositie opgebouwd uit een groot aantal glasscherven uit een glas in loodwerkpaats. Deze kleurenimpressies heb ik gebruikt voor dit schilderij ...

40 x 30 cm, gouache op papier, nr. 250506
Status: Te koop

Studie Glas in Lood 4

Er bestaan voor mij geen zuiverdere kleuren dan de kleuren van glas waar het zonlicht doorheen schijnt. Hierdoor zijn de kleuren altijd weer anders van intensiteit en beïnvloeden elkaar onderling. Ik heb me niet geconcentreerd op de christelijke afbeeldingen van de glas in lood ramen, zoals deze o.a. te zien zijn in Kathedraal Norte Dame in Chartres, maar op de onderlinge kleurinvloeden. Dit heeft geleid tot eigen vormen.

40 x 30 cm, gouache op papier, nr. 260506
Status: Te koop

Schaal terra en blauw

30 x 30 cm, acryl op hout, 130606
Status: Verkocht

Schaal India

30 x 30 cm, acryl op hout, nr. 160606
Status: Verkocht

Odla

Tijdens mijn vakantie in de Dolomieten; Val Gardena raakte ik geïnspireerd door de bergen van de Geisler Gruppe en de rust en het landschap op 2500 meter hoogte. De grilligheid van het landschap en de steeds wisselende weersomstandigheden maken het landschap ieder moment weer anders. De bergen kunnen tegen de avond echt een oranje gloed afwerpen en ’s morgens zijn diezelfde bergen weer koel blauw of paars van kleur. Ik heb deze waarneming overdreven door intense kleuren te gebruiken in de 3 kleine schilderingen.

21 x 14,5 cm, gouache en vetkrijt op papier, nr. 260606
Status: Te koop

Sas Rigais

Tijdens mijn vakantie in de Dolomieten; Val Gardena raakte ik geïnspireerd door de bergen van de Geisler Gruppe en de rust en het landschap op 2500 meter hoogte. De grilligheid van het landschap en de steeds wisselende weersomstandigheden maken het landschap ieder moment weer anders. De bergen kunnen tegen de avond echt een oranje gloed afwerpen en ’s morgens zijn diezelfde bergen weer koel blauw of paars van kleur. Ik heb deze waarneming overdreven door intense kleuren te gebruiken in de 3 kleine schilderingen.

21 x 14,5 cm, gouache en vetkrijt op papier, nr. 270606
Status: Te koop

Piz Duleda 2

Tijdens mijn vakantie in de Dolomieten; Val Gardena raakte ik geïnspireerd door de bergen van de Geisler Gruppe en de rust en het landschap op 2500 meter hoogte. Als je enkele dagen verkeert in een omgeving waar geen afleiding is door televisie, internet, winkels en kroegen dan wordt de wereld verrassend eenvoudig. ...

30 x 22,5 cm, gouache op papier, nr. 270606
Status: Te koop

Piz Duleda 1

... Je weet precies wat je nodig hebt in de zuiverste vorm. Dit gevoel heeft me ertoe aangezet om het landschap met bergen, bloemen en dieren terug te brengen tot een kinderlijke eenvoud maar met behoud van de kleuren die ik er vanuit mijn eigen gevoel graag aan wil geven.

30 x 22,5 cm, gouache op papier, nr. 270606
Status: Te koop

Gran Furcheta

Tijdens mijn vakantie in de Dolomieten; Val Gardena raakte ik geïnspireerd door de bergen van de Geisler Gruppe en de rust en het landschap op 2500 meter hoogte. De grilligheid van het landschap en de steeds wisselende weersomstandigheden maken het landschap ieder moment weer anders. De bergen kunnen tegen de avond echt een oranje gloed afwerpen en ’s morgens zijn diezelfde bergen weer koel blauw of paars van kleur. Ik heb deze waarneming overdreven door intense kleuren te gebruiken in de 3 kleine schilderingen.

21 x 14,5 cm, gouache en vetkrijt op papier, nr. 280606
Status: Te koop

Piz Duleda drieluik 3

Tijdens mijn vakantie in de Dolomieten; Val Gardena raakte ik geïnspireerd door de bergen van de Geisler Gruppe en de rust en het landschap op 2500 meter hoogte. ...

30 x 22,5 cm, gouache op papier, nr. 280606
Status: Te koop

Piz Duleda drieluik 2

... Als je enkele dagen verkeert in een omgeving waar geen afleiding is door televisie, internet, winkels en kroegen dan wordt de wereld verrassend eenvoudig. Je weet precies wat je nodig hebt in de zuiverste vorm. ...

30 x 22,5 cm, gouache op papier, nr. 280606
Status: Te koop

Piz Duleda drieluik 1

... Dit gevoel heeft me ertoe aangezet om het landschap met bergen, bloemen en dieren terug te brengen tot een kinderlijke eenvoud maar met behoud van de kleuren die ik er vanuit mijn eigen gevoel graag aan wil geven.

30 x 22,5 cm, gouache op papier, nr. 280606
Status: Te koop

Azuriet

Tijdens mijn vakantie in Normandie heb ik een bezoek gebracht aan de visoverslag in Grand Ville. Op de kade lage touwen en ijzeren scheepsonderdelen die prachtige kleuren hadden gekregen door de inwerking van het zeewater. Ik heb er foto’s van gemaakt en fragmenteren uit de foto’s geschilderd. De prachtige combinatie van roestbruin met zeegroen, aquamarijn en ultramarijn zijn ook terug te vinden in een ongetrommelde Azuriet steen. Ook hier zijn weer de grillige vormen te zien die over elkaar heen glijden en hun schaduw gooien op een onderliggende laag van een andere kleur.

129 x 80 cm, acryl op doek, nr. 280906
Status: Te koop

Schaal Caribien

45 x 45 cm, acryl op hout, 280906
Status: Verkocht

Schaal Curaçao

45 x 45 cm, acryl op hout, nr. 280906
Status: Verkocht

Pjoew

Na mijn werkbezoek aan Chartres, in mei 2006, is licht en kleur een nog belangrijkere rol gaan spelen in mijn werk. De volle kleuren, vaak omlijnd door zwart, hebben plaats gemaakt voor heldere kleuren met een grotere transparantie. Mijn werk heeft nu meer laagjes waar je het licht doorheen blijft zien. De transparantie van heldere stenen en kristallen zijn op dit moment mijn inspiratiebron. Ik had op 16 oktober een bijzondere ontmoeting met Pjoew een stenenexpert. Ik ben de stenen gaan fotograferen met een macrolens en daarna gaan schilderen.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 021106
Status: Verkocht

Vulkanisme

Een serie van 5 werken niet geïnspireerd door beelden maar enkel door emoties.
Gebeurtenissen bepalen je denken en je handelen en emoties geven daar kleur aan. Soms zitten ze aan de oppervlakte en soms diep van binnen. In dit schilderij zoeken de emoties een uitweg naar buiten als de lavastroom in een vulkaan. Eenmaal geuit dan verliezen ze hun kracht en is er weer plaats voor nieuwe ervaringen en gevoelens. In het eindresultaat van dit schilderij is het proces van stromen vastgelegd in verschillende kleurlagen over elkaar heen. Het maken was een avontuur, spannend en spontaan met veel dieptes door de verschillende kleuren.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 010207
Status: Te koop

Licht en donker

Een serie van 5 werken geïnspireerd door emoties.
Gebeurtenissen bepalen je denken en je handelen en emoties geven daar kleur aan. Soms zitten ze aan de oppervlakte maar soms blijven de emoties, verborgen voor de buitenwereld. In dit schilderij zoeken de emoties een uitweg naar buiten op zoek naar erkenning en bestaansrecht.
Eenmaal geuit, dan verliezen ze hun kracht en wat overblijft is dan de fixatie van het moment van uiting. In het eindresultaat van dit schilderij is dit proces vastgelegd in verschillende kleurlagen waarin licht en donker elkaar afwisselen. Het maken was een avontuur, spannend en spontaan met veel dieptes door de verschillende kleuren.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 150207
Status: Verkocht 

Ontluiking

Een serie van 5 werken niet geïnspireerd door beelden maar enkel door emoties.
Gebeurtenissen bepalen je denken en je handelen en emoties geven daar kleur aan. Soms zitten ze aan de oppervlakte en soms diep van binnen. In dit schilderij hebben de emoties uit de eerdere 3 schilderijen een nieuwe vorm gevonden in een soort van nieuw begin. In het eindresultaat van dit schilderij is het proces zoeken naar een nieuwe staat van zijn. Fragiel als een bloem die zich helemaal opent.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 150307
Status: Verkocht

Uitspatting

Dit werk, als laatste van de serie van 5 werken is wederom gebaseerd op de emoties van dat moment. Er verschijnen kaders in het beeld die weer een schilderij op zich kunnen vormen wanneer je het detail eruit zou halen. Gebeurtenissen bepalen je denken en je handelen en emoties geven daar kleur aan. Soms zitten ze aan de oppervlakte en soms diep van binnen. In dit schilderij zijn een diversiteit van gevoelens en emoties zichtbaar die ieder voor zich weer een schilderij op zichzelf zijn. In het eindresultaat van dit schilderij is als een soort explosief van gekleurd vuurwerk. Het proces van kleuren is vastgelegd in verschillende kleurlagen over elkaar heen. Het maken was een avontuur, spannend en spontaan met veel dieptes door de verschillende kleuren.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 190407
Status: Verkocht

Bever

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Hond

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Te koop

Kameel

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Kat

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Leeuw

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Pauw

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Schildpad

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Steenbok

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Uil

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Te koop

Uil 2

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Valk

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Wasbeer

Deze opdracht betreft de illustratie van een sociale vaardigheden methode voor hoogbegaafde kinderen. Ter illustratie van de tekst worden afbeeldingen van dieren en emoties gebruikt.

15,5 x 13 cm, ecoline en oost-indische inkt, 140907
Status: Verkocht

Detail 1 Carnaval

Tijdens de Carnaval optocht op zondag 3 februari 2008 in Maastricht heb ik willekeurig een aantal foto’s gemaakt van voorbijtrekkende groepen en individuen. Carnaval kenmerkt zicht door de diversiteit aan voorstellingen die in de regel door veel keur en afwisseling worden getoond. ...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-1
Status: Te koop

Detail 2 Carnaval

... Als je inzoomt op de details dan zie je dat alle mogelijke kleuren worden gecombineerd maar ook materialen en stoffen. Nylon met leer, papier met rubber. lichtgevend geel naast purper etc. ...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-2
Status: Te koop

Detail 3 Carnaval

... Maastricht kenmerkt door de zorg waarmee uitdossingen worden samengesteld daarnaast zie je meer gebruik van metaalkleuren zoals goud en zilver dan in andere steden. De “chique de Paris” laat zich zien.

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-3
Status: Te koop

Detail 4 Carnaval

...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-4
Status: Te koop

Detail 5 Carnaval

...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-5
Status: Te koop

Detail 6 Carnaval

...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-6
Status: Te koop

Detail 7 Carnaval

...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-7
Status: Te koop

Detail 8 Carnaval

...

17,5 x 17,5 cm, acryl en permanent viltstift, nr. 050208-8
Status: Te koop

Composite in oranje

Het uitgangspunt voor dit schilderij was de keuze van het gebruik van 2 kleuren geel, 3 kleuren rood en fluorescerend oranje. Het is een spannende combinatie van kleurcontrasten die met elkaar een relatie aangaan op het doek. Bij aanvang heb ik kleurvlekken aangebracht met veel water en steeds gekeken welke aanvullende kleuren of leemtes er nodig waren. Met behulp van een föhn heb ik de vlekken gestuurd in de gewenste richting waardoor er ook hele mooie spontane mengvormen ontstonden. Toen de basiscompositie stond, ben ik het geheel gaan verder gaan bewerken met acryl door middel van de droge kwast techniek. De rondingen laten denken aan onderdelen van bloemen maar de opzet is zonder voorstelling ontstaan.

100 x 80 cm, acryl op doek, nr. 131108
Status: Te koop

072 2008 Compositie in blauw

Het uitgangspunt voor dit schilderij was de keuze van 4 kleuren blauw namelijk: Ultramarijn-, Phtalo-, Caeruleum- en Pruisisch blauw. Het is een spannende combinatie van kleurcontrasten die met elkaar een relatie aangaan op het doek. Bij aanvang heb ik kleurvlekken aangebracht met veel water en steeds gekeken welke aanvullende kleuren of leemtes er nodig waren. Met behulp van een föhn ik de vlekken gestuurd in de gewenste richting waardoor en ook hele mooie spontane mengvormen ontstonden. Toen de basiscompositie stond ben ik het geheel gaan verder gaan bewerken met acryl door middel van de droge kwast techniek.

120 x 80 cm, acryl op doek, nr. 271108
Status: Te koop

Maanlandschap 1+2

Vier kleine doekjes van 40 x 40 cm vormen als caré het uitgangspunt van dit schilderij. Blauwe vlekken ontstaan door parallel afdrukken van de schilderijen tegen elkaar, waren de basis van dit schilderij. Gaande het werken heb ik er een contrasterende kleur in aangebracht nl. oranje/rood. ...

Vierluik van 4 x 40 x 40: 160 x 40 cm, acryl op doek, nr. 031109
Status: Te koop

Maanlandschap 3+4

... Toen vroeg het schilderij om een horizontale schakeling van de kleine doekjes en ontstond er een soort van maanlandschap. De blauwe en rode vormen gaan in elkaar over en het wit ertussen maakt het luchtig en werk als een soort ether tussen de dramatische kleurvlakken.

Vierluik van 4 x 40 x 40: 160 x 40 cm, acryl op doek, nr. 031109
Status: Te koop

Uitbarsting

Het vierdelig werk is helemaal opgebouwd uit transparante ecoline lagen. Alle kleuren van de regenboog zijn in dit schilderij verwerkt. Met zwarte tekeninkt zijn er patronen op de doeken getekend en tegen elkaar afgedrukt waardoor er zowel de boven- als onder patronen komen terug aan zowel de linker als de rechter zijde van het schilderij. In dit schilderij kruipen de vormen over elkaar heen en zoeken zich een weg naar buiten. Kleurencontrasten zijn met ecoline tegen elkaar aangespoten.

100 x 100 cm, ecoline en Oost-Indische inkt op doek, nr. 241109
Status: Te koop

Hubble Space

Aan dit schilderij ging een geleide meditatie vooraf. Zo’n 3 keer per jaar werk ik in Antwerpen samen met een componist/dirigent, een astroloog, een gedichten schrijfster met behoud van ieders eigen discipline. De sfeer is altijd heel bijzonder en inspirerend. In dit schilderij zijn lagen kleurvlekken over elkaar gezet. Het lijkt wel een kijkje in het universum. Het is een abstractie waarin het kleurenspel uit het gehele kleurenspectrum aanwezig is. Een enkele basis vorm is uitgangpunt geweest en heeft alle andere vormen opgeroepen om het eindresultaat te vormen.

70 x 60 cm, acryl op doek, nr. 081209
Status: Te koop

Inspiratie

tweeluik 150 x 100 cm, houtskool en ecoline op doek, nr. 221209
Status: Te Koop

Inspiratie (links)

Aan dit schilderij ging een geleide meditatie vooraf. Zo'n 3 keer per jaar werk ik in Antwerpen, samen met een componist/dirigent, een astroloog, een gedichtenschrijfster, onder leiding van een spirituele docent, aan ieders eigen discipline. De sfeer is altijd heel bijzonder en inspirerend. ...

tweeluik 150 x 100 cm, houtskool en ecoline op doek, nr. 221209
Status: Te Koop

Inspiratie (rechts)

... Het uitgangspunt van dit schilderij was een bloeiende bloem op z'n mooist. Ik heb een fragment gebruikt en dat weergegeven door middel van lagen ecoline tegen elkaar aan.

tweeluik 150 x 100 cm, houtskool en ecoline op doek, nr. 221209
Status: Te Koop

Chokmah

Tijdens een reinigingsweek in Witharen ben ik een avond gaan schetsen op A3 papier met pen, potlood en viltstift en met plakkaatverf voor accenten. Hier heb ik door inkadering details uitgenomen. Een van de uitsneden zijn de aanleiding geweest voor dit schilderij. Er is wel een relatie tussen lichaamsreiniging en nieuwe inspiratie vandaar dat ik dit schilderij de naam Chokhmah heb gegeven. Chokhmah betekent “inspiratie” en vormt een van de sefirah’s in de Jacobsladder volgens de Klassieke Kabbalah.

120 x 40 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 020210
Status: Verkocht

083 2010 Bloemenlandschap deel 1

Aan het einde van de winter was het verlangen naar de lente wel erg groot. Oorspronkelijk zijn de doeken in lichte pastel kleuren opgezet en tijdens het uitwerken werden de kleuren steeds feller en helderder. ...

4 doekjes van 40 x 40 cm, Acryl en Oost-Indische inkt op doek, nr. 170510
Status: Verkocht

Bloemenlandschap deel 4

... Een vaas met bloemen die op tafel stond, waarvan enkele blaadjes op het doek waren gevallen, was de aanleiding om hierop door te door. De contouren van de blaadjes hebben uiteindelijk de basis gelegd voor het landschap in Valkenberg (ZL) waar ik goede herinneringen aan heb. ...

4 doekjes van 40 x 40 cm, Acryl en Oost-Indische inkt op doek, nr. 170510
Status: Verkocht

Bloemenlandschap deel 2

... In dit schilderij is nog wel een landschap te herkennen maar het kleurgebruik is volstrekt onwerkelijk en appelleert alleen nog maar aan mijn beleving van dat moment.

4 doekjes van 40 x 40 cm, Acryl en Oost-Indische inkt op doek, nr. 170510
Status: Verkocht

Bloemenlandschap deel 3

...

4 doekjes van 40 x 40 cm, Acryl en Oost-Indische inkt op doek, nr. 170510
Status: Verkocht

Japans bont

Deze serie van Japanse expressies zijn ontstaan nadat ik een opzet van Oost-Indische inkt op een groot stuk papier had gebracht en met de föhn de overtollige inkt over het papier had uitgeblazen. Afhankelijk van de tekening heb ik er ecoline en acryl aan toegevoegd om de waterachtige schilderingen te maken, daarna bewerkt met acryl om er diepte in te krijgen en een onderwatereffect te creëren. De Japanse cultuur kent veel rituelen die voor een westerling bijna niet te begrijpen zijn. Sinds oktober 2010 ben ik me aan het verdiepen in de Japanse cultuur, rituelen en schilderen mede door het werk van de Zuid Koreaan Kim en Joong die op glas schildert.

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans groen

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japans landschap

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans onderwaterlandschap

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans onderwaterlandschap 2

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans onderwaterlandschap 3

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans onderwaterlandschap 4

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japans onderwaterwereld

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japans onweer

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans oranje en groen

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans rood 1

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japans rood en geel

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans rood en paars

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans rood, blauw en paars

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans schip in nood

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japans vuurwerk

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japans vuurwerk 2

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japanse knotwilgen

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japanse machten

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Te koop

Japanse print

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Japanse vogels

...

21 schilderijtjes van 20 x 20 cm, acryl, ecoline en Oost-Indische inkt op papier, nr. 141210
Status: Verkocht

Fujiberg

Dit schilderij is opgebouwd uit waterige pastelkleurige vlekken die op het doek zijn aangebracht op een vochtige laag geso. Gaande het proces, nadat het doek meermaals van zijde is gewisseld ontstaat er een landschap dat doet denken aan de Fuiiberg in Japan. Het kleurgebruik oranje, geel en lichtblauw geeft het schilderij een vreemd en mystiek uiterlijk.

120 x 100 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 140111
Status: Te koop

Tegenstellingen 1

In een hotel in Vinkenveen keek ik uit over het landschap. Er tekende zich een strakke horizon af tegen de wilde bewolking. Er was een vreemd soort licht op dat moment. Ik kon ook de auto’s zien rijden die nergens last van hadden het leek wel een totaal andere werkelijkheid net als de huizen en gebouwen die er stil stonden te staan. Dit contrast heb ik weergegeven door middel van een strakke achtergrond, kleur en blokjes afgezet tegen de grillige luchten die van een andere energie waren.

4 doekjes van 40 x 40 cm, acryl op doek, nr. 260111
Status: Verkocht

Tegenstellingen 2

...

4 doekjes van 40 x 40 cm, acryl op doek, nr. 260111
Status: Verkocht

Tegenstellingen 3

...

4 doekjes van 40 x 40 cm, acryl op doek, nr. 260111
Status: Verkocht

113 2011 Ontdekking

Voor het eerst heb ik een zwart doek als uitgangspunt genomen. Alles lijkt anders, het formaat, de kleuren en de kleurcontrasten werken totaal anders uit dan op een witte achtergrond. Alles krijgt een soort mystieke geheimzinnigheid. Ik heb krijt gebruikt om een opzet te maken en hier met acryl op verder gewerkt. Het is een totaal abstract doek maar ik heb nog nooit zoveel associaties opgeroepen dan met dit schilderij, Hele verhalen komen los als mensen erna kijken.

90 x 90 cm, acryl en krijt op doek, nr. 220211
Status: Verkocht

Bloem uit twee delen links

Totaal onverwachts kreeg ik bij het vertrek een halve bos tulpen mee naar huis. Wat hier bijzonder aan was, is het feit dat deze bos tulpen onder hele gunstige omstandigheden hadden mogen bloeien. Ik was er blij mee en tot mijn verbazing droogde deze tulpen gemummificeerd op in de kracht van hun bloei. ...

2 doeken van 40 x 120 cm, acryl, krijt en ecoline op doek, nr. 220311
Status: Te koop

Bloem uit twee delen rechts

... Geen verval maar prachtig uitgedroogde gekleurde blaadjes. Ik heb er foto’s van gemaakt en ben toen met krijt, ecoline en acryl gaan schilderen op deze twee doeken.

2 doeken van 40 x 120 cm, acryl, krijt en ecoline op doek, nr. 220311
Status: Te koop

Zeepbel

Dit formaat doek was nieuw voor mij. Bij het aftasten bleek dat ik met een krijtje in de hand mijn volledige armlengte kon gebruiken om perfecte cirkels te tekenen. Dit was een sensationele lichaamservaring en ik ben een tijdje door gegaan met het tekenen van cirkels in verschillende kleuren krijt. Na een tijdje gaf deze vorm aanleiding om in te gaan vullen en er kwam steeds meer de associatie met een zeepbel waar ik als kind heel gefascineerd mee bezig kon zijn. De kleuren die weerspiegelden in de zeepbel heb ik in dit schilderij ook terug laten komen.

120 x 120 cm, acryl, ecoline en krijt op doek, nr. 120411
Status: Privecollectie

Vrolijke Vissen 1

Tijdens het opruimen van de kelder kwam ik een oud douchegordijn tegen. Het was koningsblauw van kleur met allemaal vissen en zeevruchten erop. ...

50 x 50 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 140511
Status: Te koop

Vrolijke Vissen 2

... Ik heb de vormen uitgeknipt en in willekeurige volgorde over de drie doeken verdeeld. Met een spuitbus met lichtgele verf heb ik het doek bewerkt en de vormen er weer afgehaald. ...

50 x 50 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 140511
Status: Te koop

Vrolijke Vissen 3

... Dit was de basis van dit vrolijk onderwater tafereel. Hier zijn veel kleurlagen over elkaar heen en versterkt met zwarte lijncontouren. Het is een vrolijk zomers werk geworden.

50 x 50 cm, acryl en ecoline op doek, nr. 140511
Status: Te koop

Maïskolven

In september 2010 had ik ingeschreven voor een wandelcoaching. Op de derde dag was een gedeelte van de wandeling in stilte. Het is bijzonder wat je opvalt als het stil is in de natuur. Ik kwam langs een maïsveld vol met rijpe maïskolven. Door de puntige verdorde bladeren leken het net parkieten die met elkaar in gesprek waren. Ik heb een aantal bladeren meegenomen en hier een abstracte compositie van gemaakt met veel verschillende kleuren.

4 doekjes van 30 x 30 cm, acryl op doek, nr. 121011
Status: Te koop