Kunstenaar

 

Jacqueline Theodora Hanssen werd geboren in Nieuwenhagen op 15 oktober 1961, alwaar ze opgroeide in een warm nest bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen. Ze is de vierde in de rij: boven haar komen drie broers, onder haar een zus.

 

JEUGD

In de werkplaats van de schoenmakerij van haar vader en oom leefde de kleine Jacqueline zich creatief uit met papier, leer, kartonnen dozen, verf, spuitbussen en wat ze daar maar kon vinden. Haar creatieve geest kreeg alle ruimte om te experimenteren en zich vanuit het stimulerende ouderlijk huis rijk te ontwikkelen. Thema in haar werk is van kleins af aan tot op de dag van vandaag de verbinding van betekenis en vorm.

 

OPLEIDING EN  BEROEPSLEVEN 


Op haar 21ste verhuisde Jacqueline naar Maastricht en sleutelwoorden die bij deze periode passen zijn: vrijheid en feest, overmoed en bezieling. Nadat ze het basisonderwijs vaarwel had gezegd, stortte ze zich vol overgave op een nieuw vak, namelijk dat van personeelswerk en bestuurkunde dat ze bij het CNV in Utrecht in praktijk kon brengen. In 1997 besloot ze samen met haar man een eigen bedrijf op te zetten onder de naam P&O Groep. In deze periode volgde ze ook nog de opleiding tot counseling/coach en koost dan nadrukkelijk voor de personeelskant van het vak. Mensen en kunst horen voor haar bij elkaar.  

 

MEXICO

 

 

LEVENSKUNST EN INSPIRATIE

 

WERK EN UITINGEN  

 

 

Een rode draad in het leven en werk is de wisseling van strak vasthouden aan vorm naar het volledig loslaten daarvan. Terwijl Jacqueline over het algemeen in haar werk na Chartres (2006) steeds vrijer ging werken, zoekt een ander deel van haar toch weer naar de concretere vorm. Zo kon parallel aan de lichtstudies en het zoeken naar essentie steviger gestructureerd werk tot stand komen.

 

Wat techniek betreft legt de vakvrouw mij uit dat  ze een voorkeur heeft voor acrylverf, daar deze snel droogt, eventueel gebruikt samen met wasco. Krijt en ecoline. Ze verkiest dit materiaal boven olieverf.

 

 

Brigitte Souren-van der Putten

Brigitte is lerares kinderverzorging & opvoeding, praktiserend counselor/coach en schrijver van levensverhalen en, diepte-interviews.